2017. április 2., vasárnap

Burgonya vetése, Bogár elleni védekezés természetes úton!!!

Ma került sorra a burgonya elvetése, amit most bemutatok pár év alatt került  kísérletezésre, nem azt mondom, hogy egyáltalán nem fogunk bogarat találni, de elvétve csak párat.
soha semmit nem vagyok hajlandó permetezni a kertemben, vegyszeres, zöldséget és gyümölcsöt mi nem eszünk, lehet mindent anélkül termeszteni.

Szóval amire szükségünk van, fokhagyma amit már ősszel elduggattam, minden évben már ilyenkor tudom hová fog kerülni a krumpli, vetés forgót használok általában 3 évente kerül vissza ugyan oda.
Vetőburgonya, dughagyma, és sok.. sok .. kapor mag.

Ki szoktam húzni a sor helyét két karó és madzag segítségével, mert ugye az esztétikára is figyelünk.
Egy kapavágás, bele a krumpli és rá  a tetejére egy dughagyma, aztán ezt folytatom...mikor a sor kész van,  felszoktam tölteni már eleve vetéskor,és ha ne adj Isten fagy van nekem akkor sem fog elfagyni.

Amikor minden sor meg van... alaposan beszórom kapor maggal, mehet mindenhova, a sorok végére is hagyma kerül, gyakorlatilag körbe van fogva hagyma és fokhagymával, ezeknek az illóanyaga és a kapor távol tartja a bogarakat, szó szerint elvétve volt nálunk bogár.


7 megjegyzés:

 1. A kapor mag azt át kellene gondolni, mert, ha felmagzik, azt nem egyszerű kiirtani.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. nem is akarom ki irtani... örülök, hogy van.. nekem tele vele a kert... rengeteget használok, fagyasztok szárítok, és szükséges a berakáshoz is, sőt ilyenkor zsengén naponta megeszek nyersen egy marékkal.. szóval jó az ha van

   Törlés
 2. Kedves Vali!
  Mi a véleménye hogy utólagosan is rakhatok dughagymát a feltöltögetett krumlpli közbe?

  VálaszTörlés
 3. Kedves Vali!
  Tavasszal kipròbàlom ezt a mòdszert is! Nencsak a bogarak miatt, hanem mert kevesebb helyet foglal ìgy! :)
  Köszönjük!

  VálaszTörlés