Rengeteg szagos Izabella terem nekünk, egyelőre még bort nem igen szándékozunk készíteni, de ott sem fogom hagyni... hát akkor nosza rajta találékonynak kell lennem.. most lekvár lett belőle, természetesen TARTÓSÍTÓ NÉLKÜL!!!!
Nekem ez a védjegyem.
A szőlőt leszemeztem, egy lábosba rakom , krumplinyomóval kicsit megtörtem, hogy jobban kezdjen főni.. egy jó ideig kell hogy főjjön, mert a színe csak akkor jön ki... ez kb 40 perc volt ekkor hozzáraktam a mentákat és ezzel is főztem 5 percet... akkor egy nagyobb méretű teaszűrön átpasszíroztam...vissza teszem a tűzre... ekkor kapott egy nagyon minimális cukrot, mert a szőlő magába is elég édes.. időnként megkevertem .. és kis lángon főztem félig lefedve,mert nagyon fröcsköl... mikor ár elég sűrű lezártam és sterilizált üvegekbe raktam.
Lezártam és száraz dunsztba hagyom kihűlni.
mennyi mentát kell tenni bele
VálaszTörlésegy csokorral tettem
TörlésSzio Vali besürüsödik vahy kell bele valami. Üdv jami
VálaszTörlésSzio Vali besürüsödik vahy kell bele valami. Üdv jami
VálaszTörlésigen be fog sűrűsödni.. semmi nem kell bele
VálaszTörlésÜdv.mennyi szőlő kell hozzá minimum? Én csak probaképp csinálnék egy 4-5 darab üveggel.
VálaszTörléselnézést ezt csak most láttam... szóval ehhez a két üveghez egy tálnyit szedtem le.. ami a képen is látható
TörlésHűha..köszönöm..ezt en is kiprobalom..nekunk is van sok szőlőnk
VálaszTörlés