Follow by Email

2016. szeptember 6., kedd

Mentás kék szőlő lekvár!!!!

Rengeteg szagos Izabella terem nekünk, egyelőre még bort nem igen szándékozunk készíteni, de ott sem fogom hagyni... hát akkor nosza rajta találékonynak kell lennem.. most lekvár lett belőle, természetesen TARTÓSÍTÓ NÉLKÜL!!!!
Nekem ez a védjegyem.

A szőlőt leszemeztem, egy lábosba rakom , krumplinyomóval kicsit megtörtem, hogy jobban kezdjen főni.. egy jó ideig kell hogy főjjön, mert a színe csak akkor jön ki... ez kb 40 perc volt ekkor hozzáraktam a mentákat és ezzel is főztem 5 percet... akkor egy nagyobb méretű teaszűrön átpasszíroztam...vissza teszem a tűzre... ekkor kapott egy nagyon minimális cukrot, mert a szőlő magába is elég édes.. időnként megkevertem .. és kis lángon főztem félig lefedve,mert nagyon fröcsköl... mikor ár elég sűrű lezártam és sterilizált üvegekbe raktam.
Lezártam és száraz dunsztba hagyom kihűlni.












7 megjegyzés:

  1. Szio Vali besürüsödik vahy kell bele valami. Üdv jami

    VálaszTörlés
  2. Szio Vali besürüsödik vahy kell bele valami. Üdv jami

    VálaszTörlés
  3. igen be fog sűrűsödni.. semmi nem kell bele

    VálaszTörlés
  4. Üdv.mennyi szőlő kell hozzá minimum? Én csak probaképp csinálnék egy 4-5 darab üveggel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. elnézést ezt csak most láttam... szóval ehhez a két üveghez egy tálnyit szedtem le.. ami a képen is látható

      Törlés