2016. december 14., szerda

Csirkehús krém!!!!

A májkrémen felbuzdulva, elkészült ez a húskrém, de lehet pástétom is.. a nevek nem olyan fontosak, de az íze, na az nem semmi, fantasztikus lett.
Azt hiszem ez is gyakori vendég majd ezután nálunk!!!

Mivel most készült először kis adagban csináltam.

2 db egész csirkecomb, egy pecsenye sütő serpenyőbe raktam, kapott 2 fej hagymát 3-4 cikk fokhagymát, alá zsírt raktam, megszórtam csirke fűszerkeverékkel, 
fehér bors és sóval...
Kérget sütöttem rá, mind két oldalára, majd apránként mindig kicsi vizet hogy süljön... lassú lángon, egészen addig kell sütni amíg, gyakorlatilag szét nem esik... akkor kihúztam a csontokat, a húst széttépkedtem a kezemmel...hozzá téve a sült hagymát és fokhagymát is... ekkor újra fűszerezem só fehér bors, teszek hozzá csirke zsírt és egy botmixel összedolgozom...
sterilizált üvegbe teszem, majd 2 órát abálom 75-80 fokon.
Száraz dunsztba kihűtöm és mehet a polcra, nem igényel hűtést csak ha már fel van bontva, gyakorlatilag a hőkezelés tartósítja.
Ezután fogok még több fajta ilyen husikat elrakni...

Felbontáskor kenyérre kenve vagy finom pirítósra tökéletes reggeli vagy vacsora!!!





8 megjegyzés:

  1. Ezt tuti kipróbálom mert a bolti szendvicskrémek nem sok húst láttak! Köszi a receptet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jönnek még hasonló ötletek hamarosan.. a fejem tele van

      Törlés
  2. Nem értem miért teszel úgy, mintha ezeket a recepteket te találnád ki. A 99%-a a receptjeidnek olyan, amit már rég kitaláltk és te csak változtatsz rajta kicsit. Továbbá nem értem miért kell úgy tenni, mintha a te módszereid lennének csak tökéletesek. Az írásaidból kideül milyen nagyképű és lenéző vagy... Azt gondolod csak az a jó,amit te csinálsz és ahogy te csinálod,pedig nem nagy szám, amiket csinálsz...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nem tudom melyik mondat esetleg szó az amit nagyképűségnek gondolsz, vagy érzel?
      Soha nem mondom semmire, hogy én találom fel, minden bejegyzésnél az olvasható én így készítem, nem igen van olyan recept amit valaki meg nem csinált, de én nem másolok, elkészítem elmondom a tapasztalataimat és ha működik, akkor megosztom, szóval egyáltalán nem értem ezt a fröcsögést amit te művelsz! De van olyan érzésem téged ezért fizetnek, hogy aki csinál valamit, azt mindenképpen leszóld!
      De tudod ha te ettől jobban érzed magad, hát legyen, ha akarnám törölhetném is de nem fogom, legyen meg a boldogságod, mert szerintem csak ennyi van.

      Törlés
    2. Izi ! Szégyelld magad! Névtelenség mögé bújva vádaskodsz! Név nélkül , kép nélkül alattomosan leszólod a másik munkáját! Előtted a lehetőség, csináld utána!

      Törlés
  3. Köszönöm a megosztást. Inspirált és kipróbálom. A negatív hozzászólások remélem leperegnek. Csodalatos a sok munka és lelkesedés amit ebbe a blogba tesz és nagyon sok sikert kívánok.

    VálaszTörlés
  4. Akinek nem tetszik nem kell olvasni lehet tovább lépni !!!!

    VálaszTörlés
  5. Izi!Vali még soha nem pocskondiázta senki főztjét! Nem tudom honnan veszed! Leírja mit hogyan csinál, és aki nem konyhatündér az is el tudja készíteni.

    VálaszTörlés