Ez most az én verzióm, mi így szeretjük, mindenkinek az a legfinomabb amit a családja szeret.
Az utolsó képen látható, mennyi halból készült, az aprókat és a harcsa fejét farkát raktam az alaplébe.
4 fej hagymát megpucoltam, az aprítóval összevágtam
2 marék fagyóba darabolva rakott paprika és 4 kocka paradicsom...nekem az is van fagysztva jégkocka tartóba szoktam kifagyasztani
ezeket zsiradékra teszem, de nagyon kevésre... megdinsztelem, tettem hozzá piros paprika, erre egy fél deci víz... ebben szétdurran a fűszer paprika...erre tettem a feldarabolt apró halat és a harcsa farkát, fejét... sóztam borsoztam..kapott a saját chili krémből is megadva neki a kellő csípősséget, és kellőképpen alaposan szétfőztem... majd a képen látható módon átpasszíroztam... az alaplevet vissza teszem a tűzre felengedem vízzel, felfőztem ha szükséges utána lehet fűszerezni, de én általában ösztönből főzök.. és elsőre mindig pont jó a fűszerezés, mikor felfőtt akkor raktam bele a hal szeleteket, ezzel csak addig főzöm amíg a halszeletek szépen kifehérednek.. ez 8-10 perc, majd elzárom a gázt és mi forrón szeretjük.
Jó étvágyat!!!
Tudom sokan raknak bele krumplit is, de nekem volt elég hal és semmi szükséget nem éreztem a krumplira,azt általában sűrítés miatt rakják hozzá.
Totál, mintha én főztem volna, lépésről lépésre. Nálam csak achili marad el. Szuper.
VálaszTörlésköszönöm... ennek szívből örülök.. egy az ízlésünk
TörlésA miénk is ilyen, Édesanyám istenien készíti, én biztos nem tudnám olyan finomra csinálni.Jó étvágyat hozzá!
VálaszTörlésköszönöm
TörlésEzzel csak egy a baj.... hogy nem előttem van..... ☺
VálaszTörlésRosszul tudod, az ettermek kivetelevel senki nem rak bele krumplit. Ez csak az ettermeknel szokas, mert kisajnaljak a halat es muszaj surusiteni valamivel. Kezd a helysiras javulni. A tiszai halaszle kb mind igy keszul.
VálaszTörlés