2016. december 8., csütörtök

Hallé!!! (Halászlé)!!!!

 Nagyon sok fajta halászlé van, mindenki a sajátjára esküszik, ez teljesen rendjén is van.
Ez most az én verzióm, mi így szeretjük, mindenkinek az a legfinomabb amit a családja szeret.

Az utolsó képen látható, mennyi halból készült, az aprókat és a harcsa fejét farkát raktam az alaplébe.

4 fej hagymát megpucoltam, az aprítóval összevágtam
2 marék fagyóba darabolva rakott paprika és 4 kocka paradicsom...nekem az is van fagysztva jégkocka tartóba szoktam kifagyasztani
ezeket zsiradékra teszem, de nagyon kevésre... megdinsztelem, tettem hozzá piros paprika, erre egy fél deci víz... ebben szétdurran a fűszer paprika...erre tettem a feldarabolt apró halat és a harcsa farkát, fejét... sóztam borsoztam..kapott a saját chili krémből is megadva neki a kellő csípősséget, és kellőképpen alaposan szétfőztem... majd a képen látható módon átpasszíroztam... az alaplevet vissza teszem a tűzre felengedem vízzel, felfőztem ha szükséges utána lehet fűszerezni, de én általában ösztönből főzök.. és elsőre mindig pont jó a fűszerezés, mikor felfőtt akkor raktam bele a hal szeleteket, ezzel csak addig főzöm amíg a halszeletek szépen kifehérednek.. ez 8-10 perc, majd elzárom a gázt és mi forrón szeretjük.
Jó étvágyat!!!

Tudom sokan raknak bele krumplit is, de nekem volt elég hal és semmi szükséget nem éreztem a krumplira,azt általában sűrítés miatt rakják hozzá.6 megjegyzés:

 1. Totál, mintha én főztem volna, lépésről lépésre. Nálam csak achili marad el. Szuper.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. köszönöm... ennek szívből örülök.. egy az ízlésünk

   Törlés
 2. A miénk is ilyen, Édesanyám istenien készíti, én biztos nem tudnám olyan finomra csinálni.Jó étvágyat hozzá!

  VálaszTörlés
 3. Ezzel csak egy a baj.... hogy nem előttem van..... ☺

  VálaszTörlés
 4. Rosszul tudod, az ettermek kivetelevel senki nem rak bele krumplit. Ez csak az ettermeknel szokas, mert kisajnaljak a halat es muszaj surusiteni valamivel. Kezd a helysiras javulni. A tiszai halaszle kb mind igy keszul.

  VálaszTörlés