2017. március 16., csütörtök

Valódi Mascarpone házilag!!!

Sokszor próbálkoztam, eddig egy sem lett olyan mint amit a boltokban árulnak, de azt azért nem veszem meg, mert kitudja mi mindent raknak bele, ebben csak az van amit én belerakok!!!

Nagyon jó minőségű  1/2liter   30 %-os valódi állati tejszínre van szükség hozzá, amit én merek javasolni az a PARMALAT márka, 3 teáskanál frissen facsart citromlé kell még.
A tejszínt fel teszem főni, 85 fok szükséges hozzá, akinek nincs fokmérője ez az az állapot amikor már forr, ekkor hozzá adom a citromlét és kicsi lángos folyton kevergetve 10-15 percig főzöm.. mikor már látom, hogy nem darabos hanem szép sima akkor szűrőt kibélelek egy textillel és hagyom csepegni.. minél tovább csepeg annál keményebb és krémesebb.. de legalább 3-4 óra jót tesz neki.
Aztán kiszedjük.. és tároló edénybe rakjuk.. további felhasználás mint a boltinál.
Ebből az adagból a kész termék 30 dkg.








4 megjegyzés:

  1. Koszonom,ezt elkeszitem,Valika!

    VálaszTörlés
  2. Egyszerűnek tűnik, egyszer kipróbálom.Kösz, hogy megosztottad.

    VálaszTörlés
  3. Nem próbáltad még házi tejnek leszedni a színét,és abból elkészíteni? Nem gondoltam,hogy ennyire egyszerű meg csinálni ( amikor már van kész recept) :D Nagyon szuper !!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. sajnos amennyi kell annyi nem jön le belőle, de azt is előbb kicsit meg kell dolgozni, simán leszedve nem lenne jó

      Törlés