Reggelire nagyon finomságos, bár mi csak simán is elrágcsáljuk.
Egy kis tálba tettem kukorica lisztet, kb 4 evőkanállal, erre öntöttem bodza szirupot, akinek nincs bármilyen szörp is finom rá, de tegyük fel egyik sincs akkor mézet kell rá csorgatni és hozzá vizet adni... jó könnyűre kell összedolgozni, nem szabad keménynek lennie... éppen hogy össze kell álljon...
Egy sütőpapírra öntöttem, tettem rá egy másikat és így nyújtottam ki... tepsi méretűre.. ha jó vékony akkor a legjobb, mert akkor nagyon jó ropogósra fog száradni...a sütőpapírral együtt tettem a tepsibe, egy derelye vágóval tetszőlegesre kell vágni... így megy a sütőbe villanynál elég 170 fok.. nekem a gáznál 200 fok kellett neki... 15 perc múlva kivettem és felforgattam, vissza raktam megint 15 perc ekkor már nem ragad.. és már látszik, hogy száradni kezd...szóval megforgatom.. és még 15 percre vissza teszem..ekkor megint megforgattam, majd a lezárt sütőbe hagytam száradni...
Az íz kialakítása az tényleg a szájíz kérdése.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése