Mivel paradicsom szezon van, sok fajta módon rakok el, mindnek meg van a maga funkciója, ez most egy nagyon finom natúr krém lett, de készítek belőle fűszereset is.
.A paradicsomot feldaraboltam odaraktam főni, mikor már elég puha akkor forrón átpasszíroztam.
ezután vissza raktam a tűzre és kis lángon néha megkeverve teljesen elfőztem a levét, ekkor kapott egy csipet sót.. és sterilizált üveg raktam, nagyon finom paradicsom krémet kaptam, amelynek a felhasználása igen sokrétegű, a legközelebbit oregánó, kakukkfű és bazsalikommal fogom fűszerezni, az még pikánsabbá teszi.
Remek, éa nagyon egyszerú....utólag is lehet izesiteni
VálaszTörlésValika ennek a tetejére nem kell olaj mint a ketchupnak? 3 kg paradicsomom csücsül még a hűtőben sorsára várva, gondoltam megcsinálom paradicsomkrémnek, csak ehhez a mennyiséghez mennyi sót rakjak hogy el is álljon? Köszönöm 😊
VálaszTörléscsak egy csipet só kell, nem az tartósitja a főzéstől fog elállni, semmire nem teszek olajat, csak sterilizálom az üvegeket,
TörlésKedves Vali! A kisfiamnak szeretnék télre elrakni natúr paradicsomot. Még most fogja kezdeni a kóstolgatást így semmit nem akarok belerakni neki sót sem. Elvileg ha azt kihagyom a sterilizálás és a dunsztolás elengendő hogy ne romoljon meg ugye? Köszönöm szépen 😉
VálaszTörlés