Jelentem sikerült.
Néha jól esne egy bögre valami meleg leves amikor nem kell nagyon tartalmas, ezekre az alkalmakra pont jó egy instant leves, de ugye a bolti azt nem tudom miből van.
Lementem a kertbe és szedtem egy fej brokkoli egy fej karfiolt.
Most próbából csak a felet csináltam, de fog még készülni ilyen ezután is.
tehát a hozzávalók:
fél fej karfiol, vagy brokkoli
3 szállestyán
egy pár szál petrezselyem levél
egy fél evőkanál keményítő
egy evőkanál tejszín
nekem került bele só is de, nem szabad sózni, mert most mikor instant lett nagyon sós, tehát a só majd mikor esszük akkor kerüljön bele.
Feldaraboltam a karfiol vagy a brokkolit...kevés vízben felrakom főni , hozzá tettem a lestyánt a petrezselyem leveleket is, mikor teljesen megfőtt, botmixerrel teljesen lepépesítettem, ekkor tttem hozzá a keményítőt és a pici tejszínt is, ezzel is elkevertem,
Ekkor az aszaló tálcára vágtam sütőpapírt arra kanalaztam a pépet, ment a gépbe 60 fokon száradni.
Mikor teljesen megszáradt akkor porrá őröltem.
Vizet forraltam és a porhoz tettem egy kávéskanál tejport is, felöntöttem a vízzel.
Készen van a finom forró iható Instant levesem.
Van még hasonló ötletem .. például instant tea a gyerekeknek gyümölcsből és mentából vagy kamillából, de levesből is lehet sima zöldség levest is pont így.
hu de guszta biztos finom kirándulásra milyen jo meleg viz és kész a frissitö leves
VálaszTörlésA turmixolt állapotában kicsi üvegekbe is lehetne rakni, sok munka és áram megspórolva!
VálaszTörlésEbben éppen a szárítás a lényeg. Kis helyen elfér,könnyű, akár utazáshoz is ideális.
Törlés