75 dkg finomliszt,
3 dkg élesztő,
3 ek. olaj,
2 tk. só,
2,2
dl víz,
2 dl tej.
Mindent a dagasztóba rakok, én úgy kezdem alulra mindig a só erre a liszt majd a többi hozzávaló.
Mindent a dagasztóba rakok, én úgy kezdem alulra mindig a só erre a liszt majd a többi hozzávaló.
alaposan kidagasztottam, majd 40 percig hagytam kelni, ekkor feldaraboltam, én mindig mérem a darabokat, ezek kb 100 g volt egesével.
kigömbölyítettem őket és a gyúródeszkán letakarva hagyom 20 percet pihenni,
Majd megformáztam őket, a kiflit azt egyszerűbb, de a zsemléket, kilapogatom és mint a kenyeret szoktam úgy formáztam meg, jobbról balról középig behajtom végeit sarkosra, és feltekertem, mjd kézzel szépen gömbölyűre formáztam, jelentem ez nagyon jó technika, nem tömör a zsemle, szép laza lett a szerkezete.
a megformázott zsemléket, sütőpapiros tepsire sorakoztatom, itt hagyom 35 percet kelni, letakarva, a megkelt zsemléket nagyon alaposan lefújtam vízzel, majd egy alufóliát raktam rá.. és ment a sütőbe,
200 fokon szépen megsütöm, az utolsó 5 percet fólia nélkül sütöttem.
A kifli ugyan így készült, a kenyérnek és a péksüteményeknek nagyon jót tesz a zárt gőz, ettől lesz ropogós.
Nagyon szépek.
VálaszTörlésGyonyoruek !
VálaszTörlésGyonyoruek
Konkrétan meddig sütötted? Guszti!
VálaszTörlésKonkrétan meddig sütötted? Guszti!
VálaszTörléstepsiben és le van takarva alufóliával
TörlésA kiflit hogyan kell formázni?
VálaszTörlésvan itt a blogon egy kifli recept annál ott van a tekerés is
TörlésMa megsütöttem, nagyon finom!
VálaszTörlésmennyi ideig kell sütni 200 fokon?
VálaszTörlésSzerinttem kell 25-30prec ig.
VálaszTörlésNagyon szép!!!
VálaszTörlés