A felvágott készítés nagy szerelem lett, ezeket próbálom a magam agyától kitalálni és akkor kerül ide amikor már szó szerint tökéletes, igen voltak kudarcok.. na nem volt rossz csak nem olyan amit én elképzeltem, de ez már teljesen tökéletes.
Vettem egy szép darab tarját, egyben.
Alaposan körbe sóztam, nekem Erdélyi adalékmentes só van.
Egy tálba teszem és mehet be a hűtőbe, itt hagyom 4-5 nap... kell neki ennyi idő, hogy átvegye a sót alaposan, minden nap megforgatom.
Ezután készítek egy vizes pácot, került bele egy marék szemes bors, 8 cikk fokhagyma szétnyomva, pár babérlevél, ebbe helyeztem a sós húst, lefedtem.. és 8-10 napot ebben tartom a hűtőben és időnként forgatom is benne.
Mikor letelt az idő a présbe raktam, ezzel együtt 24 órát a hűtőbe tartom, onnan kivéve egy fazékba rakom ami felöntök vizzel egészen addig amig a hús van a présbe, 80 fokon 4,5 órát abálom.
Mikor letelt az idő lehűtöm a prést és még egy éjjelre a hűtőbe rakom, másnap reggel veszem ki belőle, és szépen lehet szeletelni.
Aki elkészíti nem fogja megbánni a macerát.
Drága Valika❤kérlek ird meg hol szerezhető be a készítéséhez való prés? Köszönöm szépen Zsuzsa
VálaszTörléswww.mall.hu
Törlésházi sonka készítő.. így keresd
TörlésSzia Valika! Biztosan butaságot kérdezek, de nem romlik meg a nyers hús ennyi napon át a hűtőbe?
VálaszTörlésNem Valika vagyok, de talán nem baj, hogy válaszolok.
TörlésA só tartósít (alaposabban kell sózni), és naponta forgatni kell a húst, hogy mindenütt átjárja, ezután kerül a páclébe, ami jó, ha elfedi a húst. Ebben is forgatni kell.
Marika
Szia Azt szeretném tudni, hogy milyen prést használsz?
VálaszTörlésbocsi, megtaláltam a választ
TörlésSzép jó napot kívánok, én annyit szeretnék kérdezni, hogy nem kell a húst össze darabolni? Úgy egészben kerül a présbe? Köszönöm
VálaszTörlésA páclébe kell-e sót tenni?
VálaszTörlés