Follow by Email

2017. január 17., kedd

Galuska (vidékiesen nokedli)!!!

Az interneten sok fajta nokedli készítést lehet olvasni.. én  leírom azt, hogy én hogyan készítem, mi a könnyű, és szép sárga galuskát szeretjük, ez nem fog tapadni a szánkba mikor esszük!!!!



A  képen 35 dkg liszthez 4 tojást tettem...minimális vizet és egy laza szerkezetű tésztát kaptam...sós forró vízbe szaggatom. ....a szaggatót előtte hideg vízzel leöblítem...mikor fel jön a víz tetejére szűrő kanállal kiszedem..mindig hideg vízre...
Szép sárga pörgős  galuskákat kapok.










3 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Én is így csinalom. Mindig finom igazi kemény prgős a nokedlim. A férjem ezért vett el.😉 Talan annyit hozzátennék hogy én nem keverem sokat. Csak úgy nagyából. Hoszen szaggatásnál meg úgyis kevetedik.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki.üdv Maki ILONA .

    VálaszTörlés