Follow by Email

2017. január 17., kedd

Galuska (vidékiesen nokedli)!!!

Az interneten sok fajta nokedli készítést lehet olvasni.. én  leírom azt, hogy én hogyan készítem, mi a könnyű, és szép sárga galuskát szeretjük, ez nem fog tapadni a szánkba mikor esszük!!!!



A  képen 35 dkg liszthez 4 tojást tettem...minimális vizet és egy laza szerkezetű tésztát kaptam...sós forró vízbe szaggatom. ....a szaggatót előtte hideg vízzel leöblítem...mikor fel jön a víz tetejére szűrő kanállal kiszedem..mindig hideg vízre...
Szép sárga pörgős  galuskákat kapok.










4 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Én is így csinalom. Mindig finom igazi kemény prgős a nokedlim. A férjem ezért vett el.😉 Talan annyit hozzátennék hogy én nem keverem sokat. Csak úgy nagyából. Hoszen szaggatásnál meg úgyis kevetedik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon fontos, hogy nem kevered hosszan, ettől jó.

      Törlés
  3. Nagyon jól néz ki.üdv Maki ILONA .

    VálaszTörlés