Van már fent bagett recept, de ez megint egy újítás... sokan mondták, hogy nincs bagett sütőjük, ezt most nem abban sütöttem, pont azért, hogy ezt gyakorlatilag mindenki megfogja tudni sütni, mert semmi extra hozzávaló nem kell.
10 dkg sima liszt
1 dkg élesztő
1,5 dl víz ebből egy kis gyors kovászt csinálok, ezt hagyom letakarva egy órát magára
ezután a dagasztó aljára teszek
1 teáskanál sót
30 dkg sima liszt
10 dkg rétes liszt
0,5 dkg élesztő
1 dl víz
3 evőkanál joghurt és erre az előkovász
alaposan kidagasztom, nem kell megijedni elég laza a szerkezete... duplájára keleszteni...
ezután 3 cipóra szedtem és ki gömbölyítem 15 percig hagyom, hogy a sikérszálak lazuljanak benne...
a cipókat én leszoktam mérni, hogy egyformák legyenek....
Kinyújtom én nagyon vékonyra és elkezdtem feltekerni.. a tekerés alja legyen alul mikor a sütőpapírra teszem, amikor az első belekerült a tepsibe akkor a sütőpapírt a 3-ik képen látható módon felhúztam a papírt, és ment mellé a második meg a harmadik is...
Most letakartam és 20 percet hagyom kelni.
Mielőtt a sütőbe rakom akkor bevágom a bagetteket, nagyon alaposan lefújtam a virág permetezőmmel...megszórtam magokkal, és most jön az én trükköm....
Vettem elő két kicsit nagyobb darab fóliát mint a tepsi szélessége... a két darabot fogtam és az oldalát összehajtottam, és így kaptam egy akkora darab fóliát ami teljesen alaposan befedi a tepsit.. jól leszorítottam az oldalához is a lényege az, hogy minden gőz bent kel maradjon
KB 15-20 perc múlva levettem a fóliát és szép pirosra sütöttem...ezután soha nem sütök semmit gőz nélkül.
Valika! Ezt milyen hőfokon sütötted és milyen programon?
VálaszTörlésMa megsütöttem. Szenzációs lett.
VálaszTörlésKöszönet érte.