Ma megint készült egy teljes kiőrlésű kenyér, de ezt most sokmagosan, és formában készítve!!!
30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
5 dkg rétes liszt
5 dkg búzakorpa
2 teáskanál só
2 kanál rozskovász, (elhagyható)
15 g élesztő
1 dl kefir
1 dl víz
3 kávéskanál lenmag
tetejére tök és napraforgó mag
A dagasztóba mérek minden alulra a sót rá a liszteket aztán a többi hozzávalókat, alaposan kidagasztom, elég ragacsos ez a fajta tészta de lehet azért dolgozni vele.
elsőre 40 percet hagytam kelni.. aztán 30 percenként hajtogatom... ezt 3 alkalommal csinálom, a negyedik hajtogatás már a formázás, a kenyér formát sütőpapírral béleltem ki, bele a megformázott kenyeret, nekem két formám is van a másikat rátettem, itt is hagytam 15 percet, ekkor bevágtam, és alaposan lefújtam vízzel, megszórtam a magokkal és a másik formát rátéve beraktam a sütőbe.. először kis lángon sütöttem, kb 180 fokon, majd mikor levettem a tetőt róla én ki is vettem a formából és 10 percet még sütöttem 220 fokon jó ropogós lett, kivettem a sütőből és ekkor is lespricceltem kitettem a teraszra ....
Gyönyörű, mint mindig!!!! :) :)
VálaszTörlésValika, milyen a sütőformád és milyen a dagasztógéped? Megmutatnád? :)
VálaszTörlésNagyon szép,mint minden más amit készítesz ! Köszönöm a receptet !
VálaszTörlés