Follow by Email

2017. február 21., kedd

Medve sajt/ ömlesztett sajt/!!!

Barátom a MEDVE  sajt!!!!
Régen sokat vásároltunk, mert egy kiflivel simán megvolt a reggeli vagy az uzsonna, ma már nem nagyon vásárolok meg semmit, mert nem megbízható a felhasznált alapanyag.
Mint mindent ezt is meg kell csinálnom magamnak!!!


Fél liter házi tej, és fél kg túró... ezeket együtt felraktam a tűzre... folyamatos kevergetés mellett alaposan összeforraltam... mikor felforrt tettem hozzá egy kávéskanál szódabikarbóna, és egy teás kanál sót is... folyamatosan kell kevergetni ekkor nagyon fog habzani...teljesen el kell főzni róla a szódát...ez elég sokáig fog tartani... de végig keverni kell....eleinte darabossá fog esni a túró, de egyszer csak szépen kezd majd össze állni...gyakorlatilag addig kell kevergetve főzni amíg nyúlósan folyós marad.. ekkor én levettem a tűzről és még melegen egy botmixerrel egyneművé dolgoztam, kóstolgatni kell, ne maradjon benne semmi darabos...mikor már egyáltalán nincs benne semmi darabos akkor lehet formákba tálkákba tenni, de lehet muffin formába is rendesen papírral.. és már csak várni kell hogy alaposan lehűljön, de én most csaltam kicsit beraktam a fagyóba vagy 10 percre...




3 megjegyzés: