Barátom a MEDVE sajt!!!!
Régen sokat vásároltunk, mert egy kiflivel simán megvolt a reggeli vagy az uzsonna, ma már nem nagyon vásárolok meg semmit, mert nem megbízható a felhasznált alapanyag.
Mint mindent ezt is meg kell csinálnom magamnak!!!
Fél liter házi tej, és fél kg túró... ezeket együtt felraktam a tűzre...
folyamatos kevergetés mellett alaposan összeforraltam... mikor felforrt
tettem hozzá egy kávéskanál szódabikarbóna, és egy teás kanál sót is...
folyamatosan kell kevergetni ekkor nagyon fog habzani...teljesen el
kell főzni róla a szódát...ez elég sokáig fog tartani... de végig
keverni kell....eleinte darabossá fog esni a túró, de egyszer csak
szépen kezd majd össze állni...gyakorlatilag addig kell kevergetve főzni
amíg nyúlósan folyós marad.. ekkor én levettem a tűzről és még melegen
egy botmixerrel egyneművé dolgoztam, kóstolgatni kell, ne maradjon benne
semmi darabos...mikor már egyáltalán nincs benne semmi darabos akkor
lehet formákba tálkákba tenni, de lehet muffin formába is rendesen
papírral.. és már csak várni kell hogy alaposan lehűljön, de én most
csaltam kicsit beraktam a fagyóba vagy 10 percre...
MEGCSINÁLTA! EZER HÁLA ÉS KÖSZÖNET! nAGYON FINOM! ÉS TÉNYLEG AMIKET FELTESZEL MIND JO!!!!
VálaszTörlésFIMON
VálaszTörlésAZ ELÖBB NEM TETT KÉPET :d
Törlés