Legyalultam az uborkát, kb 80 dkg.. ehhez 20dkg hagymát is... így lett egy kiló... alaposan egybeforgattam.. én egy csokor kaprot is vágtam közé...
Tehát a hozzávalókat egy kiló uborkához adom meg.. mindig leszoktam mérni mielőtt, belerakom a dolgokat...
1 dl 15%-os ecet
10 dkg cukor
3 dkg só
ezeket az uborkával jó alaposan egybeforgattam...
ha reggel csinálom akkor estére enged annyi levet, hogy lehet az üvegekbe rakni...
sterilizálom az üvegeket, belerakom az uborkát és felöntöm a lével...pont annyit enged, hogy elosztva elég minden üvegbe... ekkor egy csipet borkősav és egy fél kávéskanál citromsavat teszek minden üveg tetejére... lezárom és mehet a polcra,.... nekünk annyira ízlett, hogy sokat teszek még így el...
Már a 2kg savanyúságnál tartok, ennyit tettem el.Nagyon finom az íze, nem tudom meddig áll el a télen. De így frissen is nagyon finom.
VálaszTörlésköszönöm.. nekünk is kedvenc lett
VálaszTörlés20÷-os ecetből mennyit kell rakni bele?Csak az van a környéken
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Törlés1/2 fél deci és 2cl.. azaz 7 cl
TörlésKöszönöm :)
TörlésKöszönöm :)
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésNagyon jó recept már 11kg savanyúságnál tartok nagyon finom még fogok elrakni.Köszönjük!
VálaszTörlésNagyon finom folyamatosan rakom el
VálaszTörlésNagyon finom, annyit változtattam rajta, hogy tettem bele egy kevés hegyes-erős paprikát, mivelé nagyon szeretjük az erőset és egy kevés csombort. Ma volt a kóstolás egy kis üveggel el is fogyott, isteni finom
VálaszTörlésTudom,ez buta kérdés de kigyouborkáról beszélünk ugye?
VálaszTörléski fogom probalni meg soha nem csinaltam ilyet!
VálaszTörlésKi fogom próbálni !!
VálaszTörlésTartositoszert nem kell bele tenni?
VálaszTörlésHa biztosra akarsz menni,akkor kell.Kilónként késhegynyit.
TörlésNàlunk 9% ecet van , abból mennyi kell?
TörlésNàlunk 9% ecet van.Abbol mennyi kell?
VálaszTörlés