2016. július 7., csütörtök

Sárgabarack lekvár tartósító nélkül!!!!!

Ma lekvár készült.. csodás a színe.. az íze meg el sem lehet mondani milyen... nálunk ez meg a szilva lekvár fogy a legjobban



A  legegyszerűbben készítettem.... megmostam,  feldaraboltam..... fel tettem főni.. mikor már főtt akkor egy botmixel megdolgoztam jó krémes lett aztán kicsi lángon főzöm, majd a végén ment bele egy nagyon kevés cukor.. és egy teáskanál citromsav, hogy szép maradjon a színe...sterilizáltam az üvegeket ebbe rakom lezárom fejre állítottam 10 percre.. és ment a száraz dunsztba.. ez kb 5 kg.. és ehhez én max 30 dkg cukrot tettem.. nem akartam hogy az édes elvegye a finom gyümölcs ízt, de aki akarja tehet többet, ..
Egy lapos evőkanál almapektint is teszek bele, azzal mixelem és 15 percig főztem vele,
 1 kg körülit tettem az aszalóba .. olyan is legyen kevés...






1 megjegyzés:

  1. Tartósitószer nèlkül csak 30 dg cukor az 5kghoz vagy 1kg a 30dg cukor?

    VálaszTörlés