Amit itt leírok azok a saját konkrét tapasztalataim, nyilván mindenki saját magának variálja.
Azt hiszem írok nektek pár tippet a sonka készítő prés használatához, megjegyzem ezek az én konkrét tapasztalataim.
Szóval én sosem darálom a húst, úgy szoktam, feldarabolom a
csirkemellet, és beledobálom a késes aprítóba, elkezdem pulzálva
többször járatni.. eddig semmit nem rakok hozzá, majd megkapja a
fűszereket, nálam fehér bors, fokhagymasó és hagymasó, csipet porcukor, 2
kanál zsír, mostanában csirkezsírt használok...ezzel alaposan
megforgatom, had keveredjenek a fűszerek, majd adok hozzá 1,5- 2 dl
jéghideg vizet...na ezzel nagyon alaposan járatom a gépet, konkrétan
kapnom kell egy majdnem folyékony húspépet..... kiszedem az aprítóból és
én ekkor keverem hozzá a kevés darabosra hagyott húst vagy ha éppen úgy
akarom akkor zöldségeket.. ezt a szinte folyékony masszát kanalazom a
présbe... lezárom .. és teszem a hűtőbe...majd egy magas falu fazekat
veszek elő.. és abba állítom a prést... felöntöm vízzel és a legkisebb
lángon 80 fokon 2-2,5 órát abálom.... abálás után hideg vízben hagyom lehűlni... ezután veszem ki a présből... ha így készül akkor nem maradhat
száraz.... remélem a kezdőknek segítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése