Ma dél körül elfogyott a kenyerünk, nem akartam bagett sütni, mert az nem biztos, hogy mindig elfogy...
Mindenképpen valami gyors kellett.
Ezt hoztam össze!!!
30 dkg kenyér liszt
15 g élesztő
2 dl folyadék, nálam általában savó
2 kávéskanál só
2 cikk fokhagyma reszelve
a dagasztóba én mindig a sót teszem alulra, rámérem a lisztet, majd belemorzsolom az élesztő és rá a folyadék... bele reszelem a fokhagyma....
alaposan kidagasztottam, a kelesztő tálba mindig öntök 3 csepp olajat... ezt elsőre 30 percet kelesztettem, egyszer meg is hajtogattam, majd 40 percet újra kelesztettem... megformáztam, ki is sodortam, téglalap alakú kenyér formába tettem.. alá sütőpapírt rakok, alaposan befújtam vízzel.. és most jön a trükk, legnagyobb méretű sütőzacskóba húztam.. és egy celluxal be is zártam , ment a sütőbe... 30 perc alatt megsült.. kivettem a zacskóból.. és 5 percig anélkül sütöttem, majd kivettem a formából egyszer lefújtam vzzel és vártam hogy kihűljön...
Ki merem jelenteni tökéletes lett az illatot meg nem is tudom elmondani!!!!
Gratulálok Valika !
VálaszTörlésköszönöm
TörlésCsoda szép! Ez a sütőzacsis megoldás jó ötlet. Kipróbálom.
VálaszTörlésEzt Holnap kipróbálom!
VálaszTörlés