Nagyon finom májkrémet sikerült összehoznom.
Teljesen elégedett vagyok.
Májkrém:
40 dkg csirkemáj
3 közepes fej hagyma
15 dkg vaj
1,5 teáskanál majoranna
1 teáskanál fehér bors
2 teáskanál só
2 teáskanál mustár.. ez is saját...
A hagymát fél karikákra vágtam és 10 dkg vajon pároltam, rádobtam a májakat, rózsa színig pirítottam, tettem rá majoránna, bors és só ... ekkor egy botmixerrel elkezdem pürésíteni... bele dobtam kockázva a maradék 5 dkg vajat és a mustárt is... alaposan lekrémesítettem...sterilizált üvegekbe rakom... lezárom, és 70 fokon 2 órát abálom..., majd én még ki is dunsztolom szárazon.
Kedves Vali! Köszönöm a receptet! :) a 40 dkg májból és a fenti összetevőkből lett ez a (képen látható) 3 üveg májkrém?
VálaszTörlésigen ennyiből, de ezek kis üvegek, olyan kis erős pistás üvegek
VálaszTörlésÍrod, hogy 70 fokon abálod... ezt méred valamivel?
VálaszTörlésigen van hőmérőm... de anélkül is tudod.. legkisebb láng és mint a kocsonny
TörlésÍgy lezárt üvegestől abálom a forró vízben, mint a cseresznye befőttet szokás ugye?
VálaszTörlésigen lezárom és akkor teszem a vizbe
TörlésSzabó Vali! Mit jelent az a szó, MAGYARUL, hogy "kocsonny"?
TörlésMint amikor kocsonyàt főzünk
VálaszTörlésMost kezdtem el itt is követni Valikát.
VálaszTörlésMinden tiszteletem az öné! Látom a negatív kommenteket, ami elszomorít..De remélem az ilyen emberek már leperegnek Valikáról. Sokáig szeretnék tanulni innen.Csodás receptek mindenütt.Köszönöm!