Mindenki rak el paradicsomlé, de én teljesen más folyamattal készítem, ezt szerintem csak én csinálom így, de ez vált be és nem szeretnék változtatni rajta, csak érdekesség miatt került fel a blogra.
Az egész megmosott feldarabolt paradicsomokat a késes aprítóval megdolgoztam, majd egy magas falú fazékba öntöttem, főztem egy ideig, ezután még úgy forrón botmixerrel is átdolgoztam, ekkor tettem a passzírozóba és átpasszíroztam, utána újra a tűzre került, felfőztem és kevés sót is tettem bele, de ezt kóstolni kell ki hogy szereti, sterilizált üvegekbe öntöttem. száraz dunsztba vannak amíg kihűlnek.
Azért csinálom így, mert szerintem a hajában is van sok finomság ami a főzés alatt ott marad a fazékban, és utána melegen kerül passzírozásra.
Pont jól teszed el Valika. egy kis só kiemeli az ízeket benne.Puszillak.
VálaszTörlésIrénke Csókásné
Nagyon ügyes vagy... Rólad veszek példát.:)
VálaszTörlésKöszönöm....
Szia Valika na ezt en most olvasom ,mert a savanyusag nistt jottem az oldaladra azt akarom tuzetesen atnezni szoval en is ihy csinalom csak abszolut sot sem teszsek bele
VálaszTörlésÉn pedig a paszírozás után egy kis zellert és 1 paprikát teszek bele és úgy főzöm fel. ( kiveszem, amikor már teszem az üvegekbe)
VálaszTörlésSzia Valika! Szeretném megköszönni,hogy megosztottad velünk ezt a szuper befőzési módot. Így készítettem el, és nagyon finom lett. Örök hálám.
VálaszTörlés