2017. július 27., csütörtök

Paradicsomlé készítése!!!



Mindenki rak el paradicsomlé, de én teljesen más folyamattal készítem, ezt szerintem csak én csinálom így, de ez vált be és nem szeretnék változtatni rajta, csak érdekesség miatt került fel a blogra.

Az egész megmosott feldarabolt paradicsomokat a késes aprítóval megdolgoztam, majd  egy magas falú fazékba öntöttem, főztem egy ideig, ezután még úgy forrón botmixerrel is átdolgoztam, ekkor tettem a passzírozóba és átpasszíroztam, utána újra a tűzre került, felfőztem és  kevés sót is tettem bele, de ezt kóstolni kell ki hogy szereti, sterilizált üvegekbe öntöttem. száraz dunsztba vannak amíg kihűlnek.
Azért csinálom így, mert szerintem a hajában is van sok finomság ami a főzés alatt ott marad a fazékban, és utána melegen kerül passzírozásra.


 





5 megjegyzés:

  1. Pont jól teszed el Valika. egy kis só kiemeli az ízeket benne.Puszillak.
    Irénke Csókásné

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ügyes vagy... Rólad veszek példát.:)
    Köszönöm....

    VálaszTörlés
  3. Szia Valika na ezt en most olvasom ,mert a savanyusag nistt jottem az oldaladra azt akarom tuzetesen atnezni szoval en is ihy csinalom csak abszolut sot sem teszsek bele

    VálaszTörlés
  4. Én pedig a paszírozás után egy kis zellert és 1 paprikát teszek bele és úgy főzöm fel. ( kiveszem, amikor már teszem az üvegekbe)

    VálaszTörlés
  5. Szia Valika! Szeretném megköszönni,hogy megosztottad velünk ezt a szuper befőzési módot. Így készítettem el, és nagyon finom lett. Örök hálám.

    VálaszTörlés