szóval csak így tudom leírni, 11,60 kg a hús...lapocka és
comb.. ehhez tettem 4,5 kg szalonna.. ezeket egybe kevertem.. majd 5 kg -- 5
kg.-- 6 kg elosztottam... az 5 kilósok lettek a szalámik a 6 kiló a kolbász... a
téli szalámit még egyszer átdaráltam a kis juku tárcsával...kapott egy
darab szerecsendiót lereszelve... 10 szem szegfűbors...amit kávédarálóval
leőröltem... 5 cikk fokhagyma amit teljesen pépesre reszeltem...egy csomag
fehér bors... egy teáskanál őrölt paprika, 3 marék sót.. ezeket alaposan
elkevertem.. és bő fél órát hagytam az ízeket összeérni... aztán marha vastag
bélbe töltöttem
a Csabai csípős… az 3
marék só, 1 cs fehér bors, 1 fej kevés fokhagyma, 1 marék fűszerpaprika, majd
fél evőkanál csípős paprika, 1 kávéskanál cayen bors, tűzes só.. ezt kuláréba töltöttem
Kedves Valika!
VálaszTörlésMiutan betoltotted, hol/hogyan/meddig erleled?
Koszonom! :)
hagytam 2-3 napot szikkadni.. és mentek a füstre... a téli szalámit legalább 6 hónapig nem kell megvágni akkor jó
TörlésKedves Vali!
VálaszTörlésMennyi időt töltöttek a füstben? Köszönöm.
Üdv. Én egy rudat szeretnék csinálni próbaképp. Mennyi az anyaghányad?
VálaszTörlés