Teljes kiőrlésű kenyér.... Teljes kiőrlésű tönköly búza lisztből
már régen készültem sütni egy ilyesmi kenyeret, lehet rászokunk erre, de legalábbis én.. a pároma minden napit szereti..
recept:
tegnap este csináltam egy elő tészta, 15 dkg tk liszt és 10 g élesztő.. 1 dl víz..
ma tettem a dagasztó tálba 2 teáskanál sót erre szitáltam 25 dkg tk
lisztet, 5 dkg rétes lisztet, 10 g élesztőt, egy kanál joghurtot, 1-1,5
dl vizet ez liszt függő, majd az elő tésztát.. alaposan
kidagasztottam.. viszonylag lágy tésztát készítettem...hagytam kelni 1
órát, majd fél óránként áthajtogattam 3 alkalommal... ment a jénaiba ott
is kelt még 15 percet.. és lespricceltem a kenyeret a tetőt is.. aztán
ment a sütőbe.. a végén levettem a tetőt úgy is sült 10 percet..mikor
kivettem lespricceltem
Köszi ;)
VálaszTörlésGyönyörű!!!
VálaszTörlésCsodás
VálaszTörlés