2015. december 28., hétfő
Ketchup...... ízfokozó, adalék és tartósító nélkül!!!!
3 kg paradicsom
4-5 paprika
4-5 fej hagyma
1 fokhagyma
1 zeller a zöldje is kell bele
6 db alma
só ízlés szerint, 1 tk fehér bors,
1 kk oregánó, 1 kk őrölt babérlevél , 1 kk kakukkfű, 1 kk bazsalikom
mindent egybe belerakok egy nagy fazékba... alaposan szétfőzöm....ez eltart kb. egy óra hosszt.... bot mixerrel mixelem....újra felfőzöm...én szoktam ha úgy érzem hogy nem elég krémes... cukor mindenkinek a szája íze szerint mehet bele tehát ha szükséges mindig mixelni és utána újra felfőzni...mehet üvegekbe amit előtte ki kell főzni... szóval forrón üveg töltöm és egy hajszálnyi olajat teszek a tetejére száraz dunszt és ha kihűlt....... az idén annyit változtattam rajta, hogy mikor már készre főtt, akkor egy nagyméretű teaszűrőn átpasszíroztam... és így tényleg éppen olyan mint a bolti... csak annyival jobb, hogy igazi alapanyagok vannak benne...
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Egy nagy baj van a házi ketchuppal. Az, hogy leülnek a gyerkőcök, és megeszik kanállal... - esetenként még melegen... :):):)
VálaszTörlés<3
TörlésCukor nem kell hozzá,meg só???
VálaszTörlésBele van írva a só is, cukor is. El kell olvasni a betűket!
VálaszTörlésNyolc üveggel készítettem, nagyon finom lett. Van még paradicsomom, fogok legalább ugyanennyit eltenni.
VálaszTörlés1 fej vagy 1 girizd fokhagyma?
VálaszTörlés