Szerettem mindig a piros arany krémet , de a boltiban egyáltalán nem bízok, muszáj volt megcsinálni ezt is....ebben tudom mi van... de amit még nem is mondtam... ezeket az alapanyagokat magamnak termelem meg... soha nem voltak permetezve, csak locsolni szoktunk a kertben.... szerves trágyát használunk csak... tehát ez már majdnem BIO...
Piros arany Vali módra... tartósító
nélkül
2 kg szép piros paprika én KÁPIA paprikát használtam szép bordót és jó húsost..
1-3 db csípős... ki hogy szereti
4 fej hagyma
5 db szép piros érett paradicsom
1,5 dl olaj
1 ek só
ezeket mindet feldarabolva egy nagyobb lábosba
teszem... alaposan szét főzöm... botmixerrel mixelem... jó krémessé teszem...
mehet vissza a tűzre... most már tenni kell rá egy fedőt mert
fröcsög...felfőzőm... megint mixelem alaposan... mikor jó krémes mehet vissza a
tűzre... addig főzöm kevergetve míg el nem érem a kívánt sűrűséget...mostanában még le is passzírozom, így tényleg tökéletes....... kifőzött
üvegekbe rakom...nekem a kamrába vannak... felbontás után hűtőbe kell
tárolni...
Valika! A paprika az pritamin paprika?
VálaszTörlésigen az a legjobb hozzá... mikor már bordóra van érve akkor a finom
Törlésjaj bocs .. Kápia a legjobb, de volt már aki a pritaminból csinálta, de a Kápia húsosabb azért jobb
VálaszTörlésValika, dunsztolni nem kell?
VálaszTörléscsak annyira hogy mikor készen van be lehet bugyolálni, de nem fontos... elég alaposan fel van főzve, meg a steril üveg... így tökéletes
Törlésez nagyon szuper Valika üdv
VálaszTörlésMajdnem minden stimmel , én is nagyjából így készítettem ,csak a kápia paprikát kettévágva kimagozva, sütőben megsütöttem ,és így egybe lejött a héja mint a celofán .
TörlésSzuper ötlet,,, köszönöm
VálaszTörlésKedves Valika!
VálaszTörlésFolyamatosan kell kevergetni?Nem fog leégni?
Köszönöm válaszod <3
Nem ègle,nem kell folyamatosan keverni csak miután mixereltük.Nagyon finomma csináltam meg ès máskor dupla adagot kell csináljak.Száraz dunsztba raktam .
TörlésUdvozlom mitol marad olyan piros az enyem narancssarga lett a botmixerezesnel?
VálaszTörlésAz olaj miatt lett narancssárga. Emulzió lesz a piros krémek és az olaj együtteséből a mixerezésnél. Én gyanakodva fogadok minden olyn receptet ahol olaj van és botmixer. Ki sem próbálta az, aki közreadta.
VálaszTörlésszóval akkor én nem próbáltam ki... ez hatalmas butaság, azért lett világosabb, mert nem volt elégszép mélybordó a paprika
TörlésA hagymától nem romlik könnyen???
VálaszTörlésKöszönettel
Üdvözlöm! Elkészítettem ezt a piros aranykrémet, és nagyon finom lett.Köszönöm a receptet. Régóta olvasom a receptjeit, és nagyon jónak találom. Szívből gratulálok!
VálaszTörlésKedves Vali! Pár napja megcsináltam a - Piros aranykrémet -. Fantasztikusan finom!!! Jövőre dupla mennyiséggel fogok készíteni. Szomszédoknak is vittem kóstolót, nekik is ízlett, ők is fognak készíteni! Köszönöm ezt az isteni receptet!!! Üdvözlettel, HFI.
VálaszTörlésKöszönöm szépen a receptet nagyon finom lett, az eltarthatóság meg majd kiderül,legfeljebb megy a hütőbe míg el nem fogy
VálaszTörlésKi fogom próbálni, nagyon jól néz ki 😊 💗
VálaszTörlés