Ma készítettem!
Variálom a felvágottakat...volt itthon egy füstölt és egy friss csülök, de ezek sok lenne a présbe, hát össze kötöttem a kellmeset a hasznossal, főztem egy jó nagy fazék káposztás paszuly levest is és a csülköket ami nem ment a présbe ebbe raktam... de itt most a felvágott a lényeg...
Külön külön kell megfőzni nagyon finom puhára mind a két csülköt, a füstölthöz semmit nem tettem, de a frisset azt pár cikk fokhagyma és só pár szem bors lében főztem...
Mikor mind a két csülök megfőtt, fel vágtam csíkokra őket, a bőrt azt nem tettem bele és viszonylag kevés zsiradékot is, de egy kevés kell bele... 4-5 cikk fokhagyma amit nagyon pépesre reszelek, fehér bors, só és 2 dl a füstölt abaléből keverek hozzá.. alaposan össze forgatom, majd rakom a présbe...ekkor 25-30 percet 80 fokon abálom... majd lehűtöm... és még mindig a présben hagyva... berakom egy éjjelre a hűtőbe...majd kiveszem a présből...
Szia. Nagyon tetszenek a receptjeid, szeretnék pár felvágottat készíteni, mert évtizedek óta nem eszem bolti felvágottat. Azt szeretném tudni,, hogy milyen prést használsz ?
VálaszTörlésSzia! Mű bélbe teszem és súllyal lepréselem az is jó lehet,mert nekem nincs présem és azt sem tudom hol kapható ilyesmi.
VálaszTörléswww.mall.hu oldalon tudsz venni 7-8 ezer ft az ára, nem tudod bélbe olyan jól tömöríteni mint a prés...és akkor viszont szétesik
TörlésÉrd, az interneten fent vannak.
TörlésEz egy katyvasz
VálaszTörlés