2016. március 25., péntek

Sárga túró!!!

Ez egy tipikusan Szabolcsi étel... a Húsvéti hagyományok alapvető kelléke a sonka kolbász és a tojás mellett... szerintem itt a megyében nem nagyon van asztal ahol nem található meg... nagyon egyszerű az elkészítése...

1 liter házi tejet csak kéz melegre kell langyosítani... 10 tojást elkeverek... a langyos tejhez keverem... lassú lángon folyamatosan kevergetve addig főzöm amíg kicsapódik... én ekkor tettem hozzá egy vanília cukrot.. és egy marék mazsolát... aki szereti még tehet hozzá 3 evőkanál cukrot, de mi nem szeretjük nagyon édesen... meg ugye a házi tej már maga is édes...szóval mikor már kicsapódott akkor kendőbe szűröm és felkötöm csepegni... mikor kihűlt akkor teszem hűtőbe...
mazsola nélkül is jó... aki esetleg nem szereti..

.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése