2016. március 3., csütörtök

Virsli!!!

Már sok sok éve nem vettünk virslit a boltban, mert szerintem élelmiszer ipari hulladék... megcsináltam magamnak, nem nagy dolog... tessék neki állni, nem fogtok csalódni benne!!!

baromfi virsli
összesen 1 kg hús volt ebből 4 darab csirke felső comb filézve a többi az csirkemell...ezeket én feldaraboltam, ahol lehet kihúztam az inakat... beleraktam egy késes aprítóba és pulzálva többször alaposan összepépesítettem... eddig semmit nem adtam hozzá... 2 dkg sót, egy kávéskanál fehér bors, fél kávéskanál őrölt szerecsendió virág, fél kávéskanál gyömbér, 1 kávéskanál piros paprika... ezeket 2 dl jéghideg vízzel együtt a péphez tettem... ekkor újra pulzálva alaposan megjárattam a késes aprítót... egy jó lágy masszát kell kapni...ha nem elég lágy még mehet hozzá nagyon hideg víz, majdnem jeges legyen...ezt a masszát tettem bele egy eldobható habzsákba aminek a végét kivágtam... és egy levágott tölcsér csőrét dugtam bele, erre a juh belet könnyen fel lehetett húzni...ezzel töltöttem meg... mikor készen voltam70 fokon 25 percig abáltam, majd fel lógattam szikkadni7 megjegyzés:

 1. Azt szeretném megkérdezni, hol vettél juh belet. Mert én is játszadozom a gondolattal hogy csinálok virslit, mert nagyon szeretjük, de a boltiról nekem is hasonló a véleményem.Email címem: selli624@gmail.com Köszönettel:Edit


  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. előkeresem a céget ahol vettem és elküldöm neked emailbe... neten rendeltem...

   Törlés
  2. http://www.bollershop.hu/termekkategoria/belek/termeszetes-belek/juh-belek/

   Törlés
  3. Sikerült hentesnél szereznem, de nagyon drága.

   Törlés
 2. Ez nagyon jó😊a juhbél beszerzési helye engem is érdekelne😊köszönöm

  VálaszTörlés
 3. http://www.bollershop.hu/termekkategoria/belek/termeszetes-belek/juh-belek/

  VálaszTörlés