2016. május 2., hétfő

Torma levél feldolgozása!!!

Mivel nagyon szeretjük vegyesen a torma leveles töltike és a töltött káposztát, mikor jó zsenge a torma levél szedek egy rendes kosárral frissen a kertben.. és konyha készre dolgozom fel.. aztán rakom a fagyasztóba...

A frissen szedett leveleket ecetes, sós, forrásban lévő vízbe rakom... egészen addig tartom benne amíg sötét zöldre vált a színe... ekkor hideg vízre szedem... mikor lehűlt akkor kivágom a levél vastag gerezdjét.. szépen egymásra helyezem.. hagyom megszáradni.. és feltekerem.. zacskókba rakom .. leforrasztom.. és rakom a fagyasztóba.





1 megjegyzés:

  1. Hasonlóan készítem én is a tormalevél elrakását téli felhasználásra. Nagyon egyszerű, praktikus. Rendkívül finom a tormalevélben készült töltike. De vegyesen - káposztalevélben és tormalevélben töltött - is nagyon finom.
    Természetesen a friss levelekben /a megfelelő előkészítés után/ töltött töltike is fejedelmi étel. Vagyis jószerével az év minden szakában készíthető, fogyasztható, csak a tormalevélről kell a termés idején gondoskodni, a többi már megy mint a karikacsapás.

    VálaszTörlés