Ma reggel egy nagyon jó barátom szólt, hogy menjek cseresznyét szedni.. szép finom ropogós van nekik!!! egyedül leszedtem egy kis ládával, 24 üveg befőtt lett belőle!!!
Ahogy én készítem.
A cseresznyéket több léből átmostam, szűrőn folyóvízzel is.
Az üvegek sterilizálva vannak... erről már írtam az eper befőttnél...
a cseresznyét nyersen az üvegekbe rakom... minden üvegre tettem egy evőkanál cukrot és egy fél kávéskanál aszkorbinsavat, vagy citromsav, kinek mi van , erre azért van szükség, hogy megmaradjon a szép élénk színe... felöntöttem hideg vízzel.
Lezártam, és teszem a dunsztoló lábasomba, azt felrakom a gázra és felöntöm hideg vízzel úgy hogy az üvegek nyaka alá érjen a víz... kis lángon 80 fokon főzöm /dunsztolom/... 45 percig... ekkor kiveszem és 10 percre minden üveget fejre állítottam, majd száraz dunsztba teszem 2 napra... aztán mehetnek a polcra.
Szia Vali! Próbáld ki, hogy dunsztolás helyett 3-4 napig a napon hagyod az üvegeket. Utana mehetnek a polcra. Meggyel is kiváló.
VálaszTörlés