Ma megint kimentem az időből, nem maradt időm kenyeret sütni, de valami kell .. ezt agyaltam ki, frissen sütöttem...
Bagett sült.
..
50 dkg liszt
2 dl víz, nekem savó a tegnapi kecskesajtból maradt
1/2 dl tej
1/2 élesztő
2 evőkanál olaj
2 teáskanál só...
alulra teszem a sót, rámérem a lisztet, majd a többi hozzávalót, alaposan kidagasztottam 40 percet hagytam kelni 3 részre vettem.. és kigömbölyítem így hagytam 10 percig... ekkor kilapítottam egy téglalapra és feltekertem mint a kifliket...beletettem a bagett formába... hagytam még kelni itt is 15 percet... lefújtam vízzel... tettem rá egy lefújt tepsit és így kezdtem el sütni.. gőz alatt, majd levettem a tepsit és ropogósra sütöttem..
50 dkg liszt
2 dl víz, nekem savó a tegnapi kecskesajtból maradt
1/2 dl tej
1/2 élesztő
2 evőkanál olaj
2 teáskanál só...
alulra teszem a sót, rámérem a lisztet, majd a többi hozzávalót, alaposan kidagasztottam 40 percet hagytam kelni 3 részre vettem.. és kigömbölyítem így hagytam 10 percig... ekkor kilapítottam egy téglalapra és feltekertem mint a kifliket...beletettem a bagett formába... hagytam még kelni itt is 15 percet... lefújtam vízzel... tettem rá egy lefújt tepsit és így kezdtem el sütni.. gőz alatt, majd levettem a tepsit és ropogósra sütöttem..
Az utolsó képen látható m is lett a bagett sorsa
Valika olyan étvágygerjesztően tálalsz, hogy folyik a nyálam így későn este! :)
VálaszTörlés