2015. december 27., vasárnap

Kukorica (Tengeri) darás töltött káposzta...cserépedényben

Tengeri darás (kukorica) káposzta... cserépedényben
A káposztákat sós vízben megdinsztelem... leveleire szedem... a vastaggerezdeket kivágom... de mivel ezek nagy levelek voltak kettévágtam őket..

1/2 kg a hús.. 1/2 kg  a kukorica dara is..2 fej hagyma
a hagymát apróra vágva... én lustaként robocheffel szoktam aprítani bele tettem paprikát azt is összeaprítottam... olajra tettem... pirítottam... majd hozzá a pirospaprika erre egy löttyintés vizet teszek, mert igy szinte szétdurrannak... ebbe bele a darált hús... egyet rottyantok rajta.. só bors.. én tettem bele a saját magyaros fűszerkeverékemből is...a darát alaposan átmostam... több léből...egybe rakoma hússal alaposan elkevertem és szánk íze szerint befűszerezzük... amit fontos megjegyezni ennek több olaj vagy zsiradék kell mert nem jó ha száraz a töltelék...betekerem és raktam a cserépedénybe aminek az aljába füstölt tarját raktam...rétegezem a káposztát... felöntöttem annyi vízzel hogy éppen csak ellepje...40 perc alatt  megfőzöm és mielőtt megfőne én leöntöttem róla a lét és helyette paradicsomlét öntöttem rá... ezzel is 15 percig összefőztem és most be van bugyolálva... és várja hogy együk...










4 megjegyzés:

  1. Jól néz ki, ki fogom próbálni. Köszi a receptet!

    VálaszTörlés
  2. Lehet, hogy ostoba a kérdés.....Csak cserépedény?

    VálaszTörlés
  3. Valika! Lehet, hogy nekem is buta a kérdésem: Aprókáposzta nem kell bele, ugye?

    VálaszTörlés
  4. Valika! Lehet, hogy nekem is buta a kérdésem: Aprókáposzta nem kell bele, ugye?

    VálaszTörlés