Felhasználható minden hús fajta fűszerezésére...
Fokhagymasó:
6 fej fokhagymát cikkekre szedek, lereszelek és az aszaló tálcájára rakok...
alaposan kopogósra szárítom 60 fokon..
mikor megszárad, kávé darálóba teszem és porrá őrlöm, ehhez teszek 2,5 kanál adalékmentes Erdélyi sót, melyet ugyanígy porrá őrlök, egybe keverem és kész is van...
Ugyan így készül a HAGYMASÓ...a ZELLERSÓ is.
nyáron a hagymaszárból, fokhagymaszárból is készítek.
a zellersó... a zeller gumót aprítóval összevágom, kopogósra szárítom...
őrlöm és sóval keverem...
fokhagymasó |
fokhagymaszársó |
só őrlése |
az aszalóba |
És akinek nincs aszaló gépe, hogyan készitheti?Köszi.
VálaszTörlés50 fokon a sütőbe is megszárad
VálaszTörlés