Uborka hidegen Vali módra
ez egy db 7 dl üvegre van kiszámolva
2 evőkanál cukor
1 csapott evőkanál só
3 cl 15-20 %-os ecet
1 mokkás kanál citromsav, egy fél mokkás kanál borkősav
víz a felöntéshez, én ásványvizet használok, mert a
csapvizet semmire nem használom csak mosni és mosogatni fürödni
teszek az üveg aljára… pár szem fekete bors,
mustármag, koriandert… egy pár karika hagyma, kapor és én teszek 2 db babér
levelet is… az üvegeket én előtte kifőzöm… és ebbe rakom az uborkát… hideg vízzel engedem fel
és ezzel készen is van...
és ezzel készen is van...
…
Üvegek sterilizálása az én módszeremmel:
Az üvegeket én úgy szoktam kifőzni, hogy egy nagyobb lábosban vizet forralok, de mielőtt beleraknám az üvegeket, azokat a csapból jövő forró vízzel felengedem.. így átveszi a hőt és nem csattan el mikor belerakom a forrásban lévő vízbe az üvegeket, meg a tetőt is... ezután már csak csipesszel teszem bele a belevalókat...
Az üvegeket én úgy szoktam kifőzni, hogy egy nagyobb lábosban vizet forralok, de mielőtt beleraknám az üvegeket, azokat a csapból jövő forró vízzel felengedem.. így átveszi a hőt és nem csattan el mikor belerakom a forrásban lévő vízbe az üvegeket, meg a tetőt is... ezután már csak csipesszel teszem bele a belevalókat...
itt frissen elrakva |
ez az első a szezonban |
itt is frissen készültek |
itt is 7 hónap telt el az elrakástól |
A dunsztoláskor tedd az üvegeket fazékba, engedd fel hidegvízzel és tedd fel melegíteni, Ha az üvegek együtt melegszenek fel a vízzel nem fognak elcsattanni.
VálaszTörlésez nincs dunsztolva ez hidegen van elrakva... csak az üvegek vannak sterilizálva
TörlésAha akkor a forró üvegekbe pakolsz??? jól értettem?
VálaszTörlésnem igazán, mert ez csak azért írtam, hogy a tartósitó nélküli elrakás lényege a sterilizálás... szóval nem kell forrónak lennie az üvegnek.. nem ez a lényeg hanem a csirátlanítás... mikor kifőztem papírtörlőre szedem az üvegeket egy csipesszel... hagyom megszáradni.. és aztán rakok bele mindent
Törlésa cukor só ecet... Kb mennyi vízbe kevered el? Köszi a válaszod
VálaszTörlésa leírtak egy darab 750ml befőttes üvegre vannak.. tehát bele a cukor só.. fűszerek.. aztán az uborka vagy paprika, de lehet karfiol, sőt ma a cékla is igy ment... aztán a viz rá
TörlésAz üvegeket 3 percre mikróba rakom és egyszerre 4-5 üveget is csírátlanítani tudok.!
VálaszTörlésSzia Èn is ugyan igy !
Törlésnekem nincs mikró
TörlésSzia Vali!
VálaszTörlésBorkősavat ki hagyhatom?
Szia!!!! 10%-os ecetből mennyit használjak????
VálaszTörlésValika! Hogyan oldodik fel a so es a cukor a hideg vizben??
VálaszTörlésMi értelme van az üveg sterilizálásának, ha utána beletesszük az uborkát ami nem steril?
VálaszTörlésmár elnézést, azért mert nem írom le, bizom a háziasszonyokba, hogy mindenki tudja alaposan meg mossuk az uborkát, nem gondoltam volna, hogy ez valakinek nem egyértelmű
TörlésKedves Valéria! Ez a recept jó lehet olyan üvegekhez is, amire csak celofán kerülne? Köszönöm!
VálaszTörlés