2 tojás sárgája, 2 dl tej, 3 lapos evőkanál
cukor, 1 evőkanál vanília pudingpor főzős, 1 rúd vanília kikaparva, ha nincs helyettesíthető vanília kivonattal, természetesen nekem az is saját készítés...
25 dkg túró...nekem ez is saját készítés, a tojás sárgáját a
cukorral. puding porral egy kanál tejjel alaposan elkeverjük... én a habverőt
használtam, a maradék tejet a vanília magjával, vagy vanília kivonattal felforraltam, ahogy felforrt
bele a tojásos cucc... alaposan kavargatva felfőzzük... míg jó sűrű pudingot
kapunk... ki hűtjük... a túrót egy villával jól össze kell törni... a kihűlt
cuccot hozzá teszem és bot mixerrel krémesítem.. kihűtöm és lehet hozzá
mazsolát adni
Hogy csinálod a vanillia aromát?
VálaszTörlésHogy csinálod a vanillia aromát?
VálaszTörlés4 vanília rudat megvágtam középen hosszában és egy üvegbe rakom, felöntöm tiszta szesszel vagy vodkával .. a kamrába sötét helyre rakom és 3-4 hét után használhatom
Törlés