Follow by Email

2016. szeptember 25., vasárnap

Mustár készült!!!!

Szeretjük a mustárt, eddigi próbálkozásom nem igen volt sikeres, de ez most tökéletesre sikerült... mindig csak azt osztom meg amit nyugodt szívvel merek ajánlani mindenkinek...

3 evőkanál mustármagot egy jénaiba raktam .. felöntöttem fehérbor ecettel el kell lepje teljesen... pár óra múlva teljesen felszívta .. ekkor felöntöttem szénsavmentes ásványvízzel úgy, hogy 1 újjnyi legyen rajta a víz... ebben hagyom 2 napot...
ekkor egy botmixerrel elkezdtem pürésíteni, de én a víz egy részét leöntöttem róla, és mikor szükséges volt öntöttem hozzá... ha mindet rajta hagyjuk akkor nagyon híg lesz...
kapott egy fél evőkanál mézet és kb fél teáskanál sót .. egy kávéskanál kurkumát .... ezzel mixeltem tovább.. kóstolni kell, mert kinek milyen a szája íze...
Mikor már többször mixeltem , akkor egy nagyméretű tea szűrön átpasszíroztam.. jó alaposan.. ez volt a legnehezebb része a dolognak.
Tulajdonképpen ennyi a munka folyamat, nekem így teljesen tökéletes lett, de ha valaki szereti tehet hozzá reszelt tormát, esetleg almát.
Mindenképpen egy klasszikust szerettem volna.. a párom szerint a bolti sehol nincs a nyomában.






28 megjegyzés:

  1. Hát ez szuper! Kipróbálom, úgyis mostanában egyik mustár sem ízlik, lehet hogy az én hibám, de lehet hogy nem! Köszönöm Vali! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ez egy klasszikus natúr mustár
      majd ird hogy ízlett

      Törlés
    2. Kedves Vali! Elkészítettem a mustárt, isteni lett! Egy gondom van, hogy nem is csípős, hanem erős lett, mint a torma. Mit tudnék vele csinálni, hogy enyhítsek rajta. Én nem passzíroztam át, mert az állaga nagyon jó lett. A botmixerem feladta, így aprítógépben csináltam, többször megpörgetve. A fiam nagyon fog örülni ennek az erősségnek, de ha lehetne, akkor mégis csak egy kicsit enyhítenék rajta. Válaszodat előre is köszönöm: D.Melinda

      Törlés
    3. reszelj hozzá almát elveszi a csipősét

      Törlés
    4. azért is maradt csípős, mert nem passzíroztad.. az is vesz el a csípősből... az enyém alig csíp

      Törlés
    5. Köszönöm szépen Vali. Elfeleztem, mert a fiamnak így jó, ízlett neki és nagyon szereti a jó csípőset. A másik felébe reszelek almát, ha úgy is túl csípős, akkor átpasszírozom! De nagyon szép is, meg ízletes is lett. Még egyszer is köszönöm! :)

      Törlés
  2. És ez három kanál mustármagból készült?? Nagyon gusztusos! Én is megpróbálom majd!

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. szeretném kérdezni hogy ez így meddig áll el?

    VálaszTörlés
  5. Nagyon finom lett a mustárom,de nagyon csípős.Szeretném megkérdezni mit kell még hozzá tenni ,hogy ne legyen annyira erős.(vagy miből kell kevesebbet tennem)

    VálaszTörlés
  6. reszelj hozzá almát az vesz el belőle

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A reszelt alma ha nyersen van benne,nem fog megromlani?
      Köszi a receptet,már régen kerestem.

      Törlés
  7. ha gyorsan akarjátok, hogy elmenjen a csipőssége, meg kell egy picit forralni..... amúgy érdemes vele kb 1 hónapot várni, addigra szépen összeérnek az ízek, és a csípősség is eltűnik

    VálaszTörlés
  8. Én kaptam ajándékba, nagyon finom volt. Most én is szeretném elkészíteni.

    VálaszTörlés
  9. Vali van annak jelentősége, hogy jénaiba rakod? Lehet bármilyen üveg, vagy agyagedény? Köszi Zsani

    VálaszTörlés
  10. Ha kidunsztolom üvegestül, akkor eláll télire? Gondolom, igen...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a hűtőben 2 hónapig is eláll.. és hamar elkészül, szóval én nem dunsztolnám

      Törlés
  11. Képzeljétek el, hogy mikor ezt a jó receptet elolvastam elmentem a Tescoba. Lehet véletlen egybeesés, de nem kaptam mustármagot! Egy szem annyi nem sok /esetleg kiborulva tasakból / annyit sem kaptam. El kellett mennem a piacra egy fűszer árushoz. ott volt. Azóta már készül.Mi nagyon szeretjük. Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
  12. Kedves Vali!
    Ma lett kész az első házi mustárom az Ön receptje alapján. Azt a tényt állapítottuk meg a párommal, hogy soha ilyen jó mustárt nem evett egyikünk se még. Most csak egy kis adagot készítettem, de hamarosan jó pár üveget megtöltök ezzel finom mustárral, hogy az egész család élvezhesse.
    Köszönöm a receptet!
    Üdvözlettel: Marianna

    VálaszTörlés
  13. Valika!Amit a boltban veszünk az ecetes ugye????Ebben areceptben nem látom az ecet nyomát.Direkt?))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugyan nem vagyok Valika / :D / de, ott irja , hogy felonti borecettel amiben all a mustarmag, azt fel is szivja.....:)

      Törlés
  14. Nagyon szuper vagy fel használod a kertedben megtermelt zöldségeket és gyümölcsöket télire amikor már a kertben nincs semmi Én is ezt teszem azzal a külömbséggel .hogy nekem nincs kertem Én a piacról szerzem be amire nekem szükségem lesz a télen az nagyon jó dolog az ember csak ki nyitja a kamra ajtót és azt vesz ki amire szüksége van ezt legalább tudom Én is és Te is azokban az üvegekben nincs olyan anyag ami káros a szervezetre esetleg permet szer ÜDV ICA

    VálaszTörlés