Follow by Email

2016. január 12., kedd

Borsóleves!!!!

Ez megint egy olyan leves amit sok készítési formát ismer...
Amit most mutatok... ezt is otthon láttam anyám mindig így főzte... de ami a legfontosabb ami belekerül minden a saját kertemben termett...annyira jó a saját alapanyagokból főzni... tele a fagyasztóm mindennel ami a kertemben termett!!!!

A borsót egy kevés zsiradékon megdinsztelem... megszórom lisztel, kevés piros paprikával...felengedem vízzel...nem sok kell először csak annyi, hogy a lisztet feloldja, ekkor teszem hozzá a zöldségeket, sárgarépa, karalábé, zeller, petrezselyem, ezeket kockára vágva teszem hozzá, sóztam tettem hozzá 2 saját leves kockát... megint víz hozzá... hagyom hogy félig megfőjenek a zöldek, akkor teszem hozzá a kockára vágott krumplit, meg a kelbimbót... kóstolom utána ízesítem... és mikor a krumpli is megfőtt szaggattam bele nokedlit...




2 megjegyzés:

  1. Szerintem ez már NON PLUSZ ULTRA. Borsóleves, sok zöldséggel. Imádom!

    VálaszTörlés