Follow by Email

2015. december 28., hétfő

Piros aranykrém!!!! Minden adalék és ízfokozó nélkül!!!!



Szerettem mindig a piros arany krémet , de a boltiban egyáltalán nem bízok, muszáj volt megcsinálni ezt is....ebben tudom mi van... de amit még nem is mondtam... ezeket az alapanyagokat magamnak termelem meg... soha nem voltak permetezve, csak locsolni szoktunk a kertben.... szerves trágyát használunk csak... tehát ez már majdnem BIO...

Piros arany Vali módra... tartósító nélkül
2 kg szép piros paprika én KÁPIA paprikát használtam szép bordót és jó húsost..
1-3 db csípős... ki hogy szereti
4 fej hagyma
5 db szép piros érett paradicsom
1,5 dl olaj
1 ek só
ezeket mindet feldarabolva egy nagyobb lábosba teszem... alaposan szét főzöm... botmixerrel mixelem... jó krémessé teszem... mehet vissza a tűzre... most már tenni kell rá egy fedőt mert fröcsög...felfőzőm... megint mixelem alaposan... mikor jó krémes mehet vissza a tűzre... addig főzöm kevergetve míg el nem érem a kívánt sűrűséget...mostanában még le is passzírozom, így tényleg tökéletes....... kifőzött üvegekbe rakom...nekem a kamrába vannak... felbontás után hűtőbe kell tárolni...




12 megjegyzés:

  1. Valika! A paprika az pritamin paprika?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen az a legjobb hozzá... mikor már bordóra van érve akkor a finom

      Törlés
  2. jaj bocs .. Kápia a legjobb, de volt már aki a pritaminból csinálta, de a Kápia húsosabb azért jobb

    VálaszTörlés
  3. Válaszok
    1. csak annyira hogy mikor készen van be lehet bugyolálni, de nem fontos... elég alaposan fel van főzve, meg a steril üveg... így tökéletes

      Törlés
  4. Válaszok
    1. Majdnem minden stimmel , én is nagyjából így készítettem ,csak a kápia paprikát kettévágva kimagozva, sütőben megsütöttem ,és így egybe lejött a héja mint a celofán .

      Törlés
  5. Kedves Valika!
    Folyamatosan kell kevergetni?Nem fog leégni?
    Köszönöm válaszod <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem ègle,nem kell folyamatosan keverni csak miután mixereltük.Nagyon finomma csináltam meg ès máskor dupla adagot kell csináljak.Száraz dunsztba raktam .

      Törlés
  6. Udvozlom mitol marad olyan piros az enyem narancssarga lett a botmixerezesnel?

    VálaszTörlés
  7. Az olaj miatt lett narancssárga. Emulzió lesz a piros krémek és az olaj együtteséből a mixerezésnél. Én gyanakodva fogadok minden olyn receptet ahol olaj van és botmixer. Ki sem próbálta az, aki közreadta.

    VálaszTörlés