Follow by Email

2018. július 26., csütörtök

Magyaros, és Bajor Grill kolbászokat készítettem!!!!

Sokszor szerettem volna grill kolbászt csinálni, de mivel ez juh bélbe van töltve nem volt olyan egysezrű a töltést megoldani, most ráakadtam egy kis szerkenytyűre a polcon, és láss csodát működött.
 A pisztoly az egy keksz kinyomó, szerintem sok háztatárban megtalálható, most hasznos lehet annak aki rászánja magát.

Bajor kolbász:
1 kg apróra darált sertés hús, nekem comb,
20 dkg darált szalonna
egy marék só, nekem Erdélyi adalékmentes van
egy evőkanál morzsolt zsálya,
2 teáskanál kömény
1 teáakanál majoranna
1 kisebb fej fokhagyma reszelve
1 cs fehér bors
kezdtem a fűszerekkel, mivel a só elég nagyszemű, ezért a kávé őrlőbe raktam, hozzá a zsályát is és nagyon alaposan megjárattam, ezután még egy szűrön is átszitáltam, erre azért van szükség mert a zsálya elég nehezen morzsolható.. így viszont tökéletes lett, ezután minden fűszert belekevertem,  aztán lehet tölteni

Magyaros grill kolbász:
Itt nem igen tudok arányokat írni, itt csak fekete bors, só, fokhagyma és piros paprika volt a fűszere, ezt mindenki magának a szája íze szerint keverje.







5 megjegyzés: