2018. szeptember 27., csütörtök

Almapüré télre tartósitó nélkül!!!

Tavaly ősszel már készítettem,  akkor nem került fel a blogra, de most volt időm és szépen végig fotóztam, ez egy nagyon szuper finomság télre a polcról.

Nem írok arányokat, mert mindenkinek más a szája íze.

Almát meghámoztam négybe vágtam és megszabadítottam a magháztól, kisebb darabokra vágom, egy fazekat megraktam vele, egy vagy 2 rúd vanília ha nincs akkor 2 csomag vanília cukor, pár fahéj, pár darab  szegfüszeg.. nagyon kevés cukor, mert az alma már nagyon finom édes, felengedtem vízzel, alaposan megfőztem , kiszedtem a fűszereket, majd kevés lével alaposan botmixerrel pépesítettem, ezután sterilizált üvegekbe töltöttem, lezárom és bele állítom egy fazékba a lezárt üvegeket és 90 fokon 30 percig dunsztolom.
Majd száraz dunsztba teszem, másnap mehet a polcra, nekem eldugva maradt egy üveg tavalyról, és minden ok vele,

Aki elkészíti nem fogja megbanni, télen csak előkapjuk és már kanalazzuk is.






6 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépen köszönöm. Hála Istennek sok almánk van ez is nagyon jó hogy megosztottad köszi még egyszer :)

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  4. An impressive share, I simply given this onto a colleague who was doing a bit of analysis on this. And he actually bought me breakfast because I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! However yeah Thnkx for spending the time to debate this, I really feel strongly about it and love studying more on this topic. If potential, as you become experience, would you mind updating your blog with extra details? It is extremely helpful for me. Massive thumb up for this weblog post! real money casino

    VálaszTörlés