Follow by Email

2018. december 8., szombat

Comb sonka a présből!!!

Tarja már van a blogon, most gondoltam egyet és sertés combból készítettem el a legújabb felvágottamat, vagy inkább ez már sonka szelet.

 A vásárlásnál arra kell figelni, hogy egy szép vastagabb részt vegyünk.

A combot alaposan besóztam, ezt egy tálba helyeztem amivel együtt a hűtőbe került.
3 napig semmi dolgunk vele, vagyis én naponta átforgattam.
a 4-ik napon készítettem egy vizes pácot.
Tettem bele 4-5 babérlevél, kb 20 szem fekete bors, egy egész fej hagymát 4-5 cikk fokhagymát, pár szem koriander magot, ebbe a pácba raktam a sós combot .. egy hetet tartom ebben végig a hűtőbe van...
mikor letelt a hét, kivezem a vízes pácból és beletuszkolom a présbe, lezárom és egy egész éjjelre a hűtőbe rakom a prést... másnap egy nagy fazékba vizet teszek ebbe állítom a prést kb addig legyen benne a viz amig a hús van benne, 80 fokon tartom 4,5 órán keresztül.
Kiveszem lehűtöm és vissza rakom a hűtőbe egy éjjelre.
Reggel kiveszem a présből és felszeletelem, én géppel szoktam , de egy éles késsel is szépen lehet szelni.

 A következő a karaj lesz.







2 megjegyzés:

  1. Ez mesés! Ezt az ízvilágot szeretem én is. Karácsonyra meg is csinálom.
    Köszi Valika!

    VálaszTörlés
  2. Valika szeretném a többi remek tanácsaid, receptjeid , munkásságod megismerni!

    VálaszTörlés