Follow by Email

2016. február 20., szombat

Vaníliás krémtúró!!!

Gyerekként nagyon szerettem, de a mi időnkben még nem volt tele mindenféle nem bele való alapanyaggal... ma már nem venném meg a boltban, hát mit tehetek, meg kell csinálnom.



2 tojás sárgája, 2 dl tej, 3 lapos evőkanál cukor, 1 evőkanál vanília pudingpor főzős, 1 rúd vanília kikaparva, ha nincs helyettesíthető vanília kivonattal, természetesen nekem az is saját készítés... 25 dkg túró...nekem ez is saját készítés,  a tojás sárgáját a cukorral. puding porral egy kanál tejjel alaposan elkeverjük... én a habverőt használtam, a maradék tejet a vanília magjával, vagy vanília kivonattal  felforraltam, ahogy felforrt bele a tojásos cucc... alaposan kavargatva felfőzzük... míg jó sűrű pudingot kapunk... ki hűtjük... a túrót egy villával jól össze kell törni... a kihűlt cuccot hozzá teszem és bot mixerrel krémesítem.. kihűtöm és lehet hozzá mazsolát adni










3 megjegyzés:

  1. Hogy csinálod a vanillia aromát?

    VálaszTörlés
  2. Hogy csinálod a vanillia aromát?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 4 vanília rudat megvágtam középen hosszában és egy üvegbe rakom, felöntöm tiszta szesszel vagy vodkával .. a kamrába sötét helyre rakom és 3-4 hét után használhatom

      Törlés