Follow by Email

2016. május 22., vasárnap

Teljes kiőrlésű kenyér!!!!

Teljes kiőrlésű kenyér.... Teljes kiőrlésű tönköly búza lisztből
már régen készültem sütni egy ilyesmi kenyeret, lehet rászokunk erre, de legalábbis én.. a pároma minden napit szereti..



recept:
tegnap este csináltam egy elő tészta, 15 dkg tk liszt és 10 g élesztő.. 1 dl víz..

ma tettem a dagasztó tálba 2 teáskanál sót erre szitáltam 25 dkg tk lisztet, 5 dkg rétes lisztet, 10 g élesztőt, egy kanál joghurtot, 1-1,5 dl vizet ez liszt függő, majd az elő tésztát.. alaposan kidagasztottam.. viszonylag lágy tésztát készítettem...hagytam kelni 1 órát, majd fél óránként áthajtogattam 3 alkalommal... ment a jénaiba ott is kelt még 15 percet.. és lespricceltem a kenyeret a tetőt is.. aztán ment a sütőbe.. a végén levettem a tetőt úgy is sült 10 percet..mikor kivettem lespricceltem




3 megjegyzés: