Follow by Email

2016. június 23., csütörtök

Ma egy újabb BAGETT készült!!!!



 Ma megint kimentem az időből, nem maradt időm kenyeret sütni, de valami kell .. ezt agyaltam ki, frissen sütöttem...



Bagett sült. ..
50 dkg liszt
2 dl víz, nekem savó a tegnapi kecskesajtból maradt
1/2 dl tej
1/2 élesztő
2 evőkanál olaj
2 teáskanál só...
alulra teszem a sót, rámérem a lisztet, majd a többi hozzávalót, alaposan kidagasztottam 40 percet hagytam kelni 3 részre vettem.. és kigömbölyítem így hagytam 10 percig... ekkor kilapítottam egy téglalapra és feltekertem mint a kifliket...beletettem a bagett formába... hagytam még kelni itt is 15 percet... lefújtam vízzel... tettem rá egy lefújt tepsit és így kezdtem el sütni.. gőz alatt, majd levettem a tepsit és ropogósra sütöttem..

Az utolsó képen látható m is lett a bagett  sorsa






1 megjegyzés:

  1. Valika olyan étvágygerjesztően tálalsz, hogy folyik a nyálam így későn este! :)

    VálaszTörlés